Student VŠ PEP Marija Rakić pobednica 47. međunarodnog Osmomartovskog turnira za šahistkinje

VSPEP sport sah takmicenje putovanja

Ženski internacionalni majstor Marija Rakić, reprezentativka Srbije i studentkinja master studija na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetnisšvo, pobednica je tradicionalnog međnarodnog osmomartovskog turnira za šahistkinje koji je po 47. put održan u Beogradu, u periodu 3-11. mart 2015. 

Pobednica je osvojila 6,5 poena iz devet partija koliko je imala i drugoplasirana, ženski velemajstor Irina Čoluškina, ali zahvaljujuci boljim dodatnim kriterijumima pehar je pripao Mariji Rakic.

Na deobi od trećeg do šestog mesta, sa po 4,5 osvojena poena, nasle su se domaća šahistkinja Mila Žarković, Melinda Goczo iz Mađarske i Ana Benderać iz Srbije. Po četiri poena imaju Petrenko i Adela Velikić iz Srbije, Karmunova je osvojila 3,5, a Teodora Injac iz Srbije 2,5 poena. 

Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a nagradni fond od 130.000 dinara obezbedio je Šahovski savez Beograda (ŠSB). 

Pobednici Mariji Rakić (2.336), koja je bila prvi favorit turnira po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE, pripalo je 50.000 dinara."