Besplatno školuju sportiste

VSPEP sport fakultet

Ekipa malog fudbala studenata Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo osvojila je titulu Evropskog prvaka. PEP godišnje podeli 40 besplatnih školarina na osnovu sportskog uspeha, koji ostvare studenti. Na fudbalskom prvenstvu univerziteta Evrope u Milanu, u Italiji, ekipa PEP osvojila je prvo mesto i šampionski pehar. Taj uspeh je i veći kada se zna da su učestvovale 32 univerzitetske ekipe iz Engleske, Nemačke, Francuske, Rusije, Španije, zemlje domaćina..., odnosno, najjačih fudbalskih država.

- Uspeh fudbalera je dosad najveći sportski uspeh studenata iz Srbije. Prethodno, oni su osvojili turnir u Beogradu, a ove godine očekuje ih nastup na turniru u Barseloni. Prošle godine na Menadžerijadi u Bugarskoj osvojili smo zlatne medalje u muškoj i ženskoj odbojci, fudbalu, košarci, stonom tenisu i šahu. Na novosadskom maratonu štafata PEP je bila prva. Kao nagradu za uspeh studenti su dobili besplatnu školarinu, odnosno, podeljeno je 40 besplatnih školarina - kaže direktor Goran Kvrgić.

Ovogodišnja Menadžerijada biće održana u Budvi i u planu je nastup fubalera i košarkaša, kao i atletičara. Škola je sponzor Šah kluba Jelica, kao i šahovskog turnira "Kumovijada" u Goračićima kod Čačka.

- Takvi susreti otvaraju mogućnost razmene iskustava. Uvek pažljivo pratimo iskustva drugih, posebno evropskih univerziteta, jer možda možemo da primenimo nešto što oni rade i da tako poboljšamo naš rad - ističe Kvrgić. 

IKODINOVIĆ I BOŽIĆ

STUDENTI PEP su, inače, legendarni vaterpolista Danilo Ikodinović, košarkaš, kapiten Partizana Petar Božić, kao i reprezentativke, šahistkinja Anđelija Stojanović, rukometašica

Izvor: Novosti