ŠK Jelica PEP najuspešniji klub u Srbiji za 2014. godinu

sport sah VSPEP student

Ženska ekipa ŠK "Jelica PEP" osvojila je prvo mesto na Prvoj ligi Srbije u šahu za žene za 2014. godinu i tako uspela da odbrani šampionsku titulu osvojenu prošle godine. Veliki uspeh ostvarila je i muška ekipa koja je kao debitant u najjačem takmičenju osvojila drugo mesto. Posebno raduje i rezultat najmlađeg člana ekipe, internacionalnog majstora Milana Zajića, koji je osvojio svoju prvu normu za velemajstora.

Jelica PEP je jedini klub koji je osvoji medalje i u muškoj i u ženskoj konkurenciji i tako postao najuspešnij klub u Srbiji za 2014. godinu. Obe ekipe su stekle pravo učešća u Ligi šampiona 2015. godine.

Ženska ekipa je igrala u sastavu: VM Natalija Žukova, žVM Svetlana Prudnikova, žIM Marija Rakić, žVM Mirjana Marić i žMK Tamara Kezele. Kapiten je bio IM Jovan Todorović.

Mušku ekipu su sačinjavali: VM Aleksander Mišta, VM Miloš Pavlović, VM Branko Tadić, IM Miloš Roganović, IM Milan Zajić, IM Ivan Marković, IM Goran Arsović i IM Jovan Todorović. U sastavu su još bili i MK Nenad Adamović i Milojko Biskupović. Kapiten ekipe je bio IM Ivan Marković.

Šahovski klub Jelica PEP radi pod pokroviteljstvom Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP). VŠ PEP je poznata po ulaganju u srpski sport ali i po brojnim uspesima naših studenata koji već nekoliko godina osvajaju medalje na regionalnim i evropskim takmičenjima. Studenti VŠ PEP ove godine su bili pobednici u znanju i u sportu na međunarodnom takmičenju "Menadžerijada 2014." u Uranopolisu, u Grčkoj.